Політика

Україна перед «новим етапом» війни з Росією – Зеленський

Україна перед «новим етапом» війни з Росією – Зеленський

Україна стоїть перед «новим етапом» війни з Росією, зазначив президент Володимир Зеленський під час звернення до прикордонників з нагоди дня Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

«Сьогодні вже 800-й день війни. Це надзвичайно складний та жорсткий шлях, який довелося пройти нашій державі, і шлях, який ще потрібно пройти, щоб завершити війну на справедливих умовах, на умовах України. Зараз ми перед новим етапом війни. Окупант готується до спроби розширити наступальні дії», – заявив президент.

Як відзначив Зеленський, «сьогодні усі українці, а також союзники України повинні зробити усе можливе, аби зірвати плани Росії».

«Важливо довести, що ворог за жодних обставин та як би підло не діяв – не буде здатний досягти своїх цілей», – підсумував глава держави.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 дронів-камікадзе Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб.