Події

кількість постраждалих через удар Росії по Запоріжжю зросла до чотирьох

кількість постраждалих через удар Росії по Запоріжжю зросла до чотирьох

Стало відомо про ще одного пораненого внаслідок російської атаки на Запоріжжя вночі проти 12 жовтня, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За його даними, російські обстріли завдали збитків у Шевченківському, Олександрівському та Вознесенівському районах міста.

«Кількість постраждалих – 4 людини. Всі від госпіталізації відмовились», – заявив голова області.

Атака пошкодила 26 приватних та три багатоквартирних будинки у Запоріжжі.

Читайте також: В Україні у вересні внаслідок атак РФ загинули щонайменше 208 цивільних – ООН

Раніше голова Запорізької області повідомляв, що внаслідок російської атаки постраждали троє людей: 11-річна дитина та двоє жінок.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».